Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean Sibiu au program limitat de vizită.

“Având în vedere contextul epidemiologic actual legat de evoluția gripei la nivel național și din dorința de a preveni îmbolnăvirea pacienților și aparținătorilor, Comitetul Director al SCJU Sibiu a decis limitarea programului de vizită în toate secțiile spitalului la maximum o oră pe zi”, spune SCJU Sibiu.

Fiecare secție își va stabili orarul de acces, iar acesta va fi afișat la loc vizibil la intrarea în secție. Nu se va permite accesul a mai mult de un aparținător la un pacient. Fiecare secție va desemna, în timpul orei de vizită, o asistentă responsabilă cu triajul vizitatorilor, în sensul depistării și refuzării accesului celor cu simptome respiratorii. Persoanele cărora li se poate permite accesul în secție trebuie să solicite și să poarte mască. Nu este permis accesul copiilor. Aparținătorii vor fi instruiți să facă o dezinfecție igienică a mâinilor la intrarea în secție și la părăsirea salonului. Vizitatorii nu au voie să stea pe patul pacienților ci doar pe scaunele din salon.

“De asemenea, vor fi luate măsuri pentru asigurarea stocurilor de medicamente specifice infecțiilor respiratorii și de materiale sanitare, echipamente de protecție și dezinfectanți precum și pentru asigurarea de paturi suplimentare, în alte secții, în caz de necesitate”, spune Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului.

Articolul precedentAccident pe DN1, la Veștem. Trei mașini implicate și două victime
Articolul următorPachete cu produse de igienă, oferite persoanelor defavorizate din Sibiu