În acest sfârșit de săptămână, o nouă serie de voluntari înscriși au parcurs temele cursului introductiv al  programului de voluntariat “Salvator din pasiune”.

Cu entuziasm și curiozitate persoanele participante au luat parte activ la atelierele practice de cunoaștere a tehnicii și accesoriilor de intervenție a pompierilor militari. 

Atracția principală a fost reprezentată de echipamentul complet de intervenție și refularea cu apă. 

Cu toții au constatat că o condiție fizică excelentă reprezintă o însușire absolut necesară în această nobilă meserie.

II așteptăm cu drag în vederea parcurgerii următoarelor etape ale programului.

Reamintim tuturor celor interesați faptul că începând cu 15 septembrie  a.c., se dă startul pentru noi înscrieri în programul de voluntariat “Salvator din pasiune”, la sediul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.
             
Toți cei care doresc să se alăture pompierilor profesioniști pe timpul misiunilor în situații de urgență, sunt așteptați să se înscrie la sediul inspectoratului, str. Vasile Carlova nr 16-22. 

După înscriere și analiza dosarelor, vor fi încheiate contracte de voluntariat, iar voluntarii selecţionaţi vor putea parcurge un program de pregătire în subunităţile noastre, sub îndrumarea pompierilor.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori, sunt următoarele: 

vârsta cuprinsă între 16 si 65 de ani; 
apţi din punct de vedere medical;
să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie; 
să nu fi pierdut, anterior, calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.
 
După parcurgerea programelor de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă vor consta în: participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Dosarul candidatului trebuie să conţină:
cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, 
avizul psihologic (obținut de la un psiholog cu competențe în apărare, ordine publică și siguranță națională), 
actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală (fără boli cronice, apt pentru efort fizic nivel mediu, clinic sănătos) şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.
         
Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obținute pe site-ul instituției www.isusibiu.ro sau la sediul ISU Sibiu, str. Poet Vasile Cârlova Nr. 16-22, de luni-vineri între orele 8 – 16:00.

Articolul precedentAvocatul Dan Chitic: „Dacă Florin Cîțu nu a menționat că a fost condamnat, atunci este uzurpare de calități oficiale”
Articolul următorApa mării din stațiunea Eforie este plină de bacterii din intestinul uman: E. Coli și enterococi