PNL demarează strângerea de semnături necesare pentru convocare, la solicitarea unei treimi din numărul total al deputaților și senatorilor, așa cum prevăd Regulamentele celor două Camere și Constituţia, se arată într-un comunicat de presă al PNL Sibiu, remis joi.

“Partidul Național Liberal a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru dezbaterea și respingerea OUG 114/2018, ordonanța lăcomiei, abrogarea sau modificarea legii recursului compensatoriu și dezbaterea și aprobarea bugetului de stat pentru anul 2019. În cazul în care conducerile celor două camere ale Parlamentului refuză să convoace o sesiunea extraordinară, PNL demarează strângerea de semnături necesare pentru convocare, la solicitarea unei treimi din numărul total al deputaților și senatorilor, așa cum prevăd Regulamentele celor două Camere și Constituţia României”, spune deputatul Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL şi preşedintele PNL Sibiu.
De asemenea, PNL solicită conducerii celor două Camere ale Parlamentului dezbaterea în procedură de urgență respingerea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018. “Astăzi am înregistrat la BP a Camerei Deputaților și Senatului această solicitare (http://s.go.ro/do8iclvb). PNL consideră obligatorie demiterea autorilor ordonanței dezastruoase pentru economia României: Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici. OUG nr.114/2017, ordonanța lăcomiei Guvernului Dragnea-Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici a produs efecte dezastruoase în toată economia, chiar din primele două săptămâni ale anului: cursul Euro a ajuns la cel mai mare nivel din istorie, apăsând direct pe buzunarele românilor; sistemul energetic este aproape în colaps – termocentralele au rămas fără cărbuni și importăm curent electric la prețuri uriașe; băncile străine scot activele din tara ca să nu fie taxate suplimentar, iar băncile românești, care n-au refugiu, sunt puse în genunchi și nevoite sa restrângă creditarea sau sa o scumpească; operatorii de comunicații abandonează toate investițiile planificate în acest an – trecerea la 5G este în pericol”, mai spune Turcan.

Articolul precedentBărbat din Tălmaciu, la volanul unui microbuz, fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului
Articolul următorBullyproof, campania anti-bullying a elevilor