Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-a întrunit, joi seară, în ședință extraordinară pentru a analiza situația epidemiologică și pentru a lua noi măsuri, anunță ORA DE SIBIU.

Se introduc mai multe restricții în municipiul Sibiu și alte 14 localități, după ce rata de incidență a depășit 1,5/1000 locuitori. Printre noile măsuri se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice în localitățile unde rata incidenței a depășit pragul de 3/1000 locuitori (Apoldu de Sus, Merghindeal, Bârghiș și Racovița), excepție făcând copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. În localitățile cu rata de peste 3/1000 locuitori (Apoldu de Sus, Merghindeal, Bârghiș și Racovița) sunt interzise și concertele, dar și evenimentele de tipul drive-in.

Tot aici se închid și sălile de jocuri de noroc. De asemenea, restaurantele și cafenelele din localitățile Apoldu de Sus, Merghindeal, Bârghiș și Racovița se închid. Totodată,  în Sibiu, Arpașu de Jos, Boita, Nocrich, Poplaca, Porumbacu de Jos, Șura Mică, Turnu Roșu, Cisnădie și Sadu restaurantele, cafenelele, sălile de cinema rămân deschise doar în intervalul orar 06-23 și vor funcționa la o capacitate de 30%.

Amănunte, AICI.

Sursa: Realitatea de Sibiu