România este pe locul zece în lume la numărul deceselor raportate la un milion de locuitori, în timpul crizei sanitare. Vorbim de un clasament negru, care ia în calcul atât românii care au murit în urma infectării cu noul coronavirus, cât și pe cei care și-au pierdut viața din alte cauze care pot fi legate de pandemie, relatează Realitatea PLUS.

 

Mortalitatea în exces este un indicator care le arată specialiștilor efectele crizei sanitare, în ansamblul său. Vorbim așadar de numărul celor care își pierd viața din cauza COVID-19, dar și de numărul celor care mor din cauza altor boli care nu au putut fi tratate corespunzător din cauza pandemiei de coronavirus. Mai exact, este vorba despre numărul generat de toate cauzele în timpul unei crize, cum este cea sanitară pe care o traversăm acum, peste media anilor precedenți. 

În clasamentul mondial, România nu stă deloc bine din acest punct de vedere. Din contră, țara noastră se află pe locul 10 în întreaga lume, fiind depășită de state precum Africa de Sud, Serbia, Rusia, Mexic, Bulgaria și Peru – țară care se află pe primul loc în momentul de față.

În ceea ce privește România, potrivit acestui bilanț negru, vorbim despre un număr de 2100 de oameni la fiecare un milion de locuitori, în plus față de anii precedenți. 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentSTOP INCENDIILOR DE VEGETAȚIE USCATĂ ! Sfaturile pompierilor
Articolul următorCOVID-19. Două zile la rând a fost prins că nu a respectat măsura izolării