Începând cu acest an Romsilva lansează campania „Un copil, un brăduț” ce își propune să responsabilizeze copiii față de natură, transmit reprezentanții instituției. Prin intermediul acesteia Romsilva susține un copil să adopte un viitor pom de Crăciun. Lansarea oficială a campaniei va avea loc la Școala Gimnazială 30 din Brașov, în 6 noiembrie, intervalul orar 11.00 – 13.00, timp în care toți elevii școlii vor planta puieții în ghivece sub îndrumarea unei echipe de silvicultori din județele limitrofe.

„Noua campanie își propune responsabilizarea copiilor față de natură, crearea unei legături trainice cu pădurea, educația forestieră prin implicarea acestora în acțiunile de plantare, dar și socializare. În acest demers, părinții, rudele, prietenii sunt invitați să dea o mână de ajutor tuturor copiilor care vor face parte din acțiunea de plantare”, spun cei de la Romsilva.

În cadrul acestei campanii, orice companie, asociație, fundație, sau persoană fizică, poate achiziționa un „brăduț”, care va fi plantat în ghiveci de către un copil, îngrijit cu atenție și ajutat să ajungă, în primăvara anului viitor, tocmai bun de plantat în mediul lui natural. 

Achiziționarea puieților se va realiza în perioada 4 – 30 noiembrie, fiind condiționată de înghețurile timpurii, iar acțiunile de plantare în ghivece a „brăduților” se vor prelungi până la terminarea semestrului I al anului școlar 2019 – 2020.

 

 

 

Articolul precedentDosar penal pentru un tânăr de 17 ani care a condus fără permis
Articolul următorAlegeri prezidențiale 2019. Cine va putea vota pe listele suplimentare