67 de utilaje și 13.500 to de nisip sunt estimate pentru această iarnă să acopere necesitățile de deszăpezire și curățare a drumurilor din județ. Drumarii spun că sunt pregătiți și au pus la dispoziția șoferilor un număr de telefon disponibil 24 din 24 de ore pentru semnalarea oricărei situații. 

Comandamentul de iarnă 2019 -2020 din cadrul SC Drumuri și Poduri SA Sibiu și-a început activitatea încă de la jumătatea lunii noiembrie. Drumarii acestei instituții se ocupă de drumurile judetene în toate cele 8 zone care acoperă raza Județului Sibiu. Acestea sunt zona 1 (Cristian – Săliște – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș), zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu), zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș), zona 7 (Șeica Mare – Vecerd) și zona 8 (Loamneș – Păuca).

Pentru activitățile de deszăpezire, reprezentanții societății spun că au la dispoziție 67 utilaje dintre care 29 autobasculante, 3 capete tractor cu RMA, 5 încărcătoare frontale, 7 buldoexcavatoare, 8 tractoare, 13 autoutilitare, 1 autogreder și 1 turbofreza, organizate în cinci baze și puncte de sprijin pentru intervenție. În ceea ce privește cantitatea de material pentru deszăpezire societatea a estimat ca necesare 13.500 to nisip, 3000 to sare, 60 to material lichid pentru deszapezire, iar 35% din totalul cantităților de materiale estimate se află deja distribuite în bazele societății.

„În vederea asigurării siguranței traficului rutier pe toate drumurile județene pe perioada de iarnă, rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se vor afla utilajele de intervenție si de asemenea recomandăm ca mașinile să fie echipate corespunzător”, spun reprezentanții instituției.

0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24) este numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene. De asemenea, pentru informarea corectă și în timp util a șoferilor despre starea drumurilor județene, informații actualizate se pun zilnic, atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției.

Articolul precedentDoi cisnădieni, condamnaţi la închisoare pentru cinci ani
Articolul următorUniversitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, decorată cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler de Klaus Iohannis, președintele României