Astăzi, 17 mai, a avut loc etapa judeţeană a concursului cu cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor”. Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor și are drept scop dezvoltarea spiritului de solidaritate la elevi, dar şi implicarea acestora, individual sau în echipă, în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă.
La acest concurs, destinat elevilor de gimnaziu, au participat patru echipaje de
fete de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr, Școala Gimnazială Veștem, Școala Gimnazială Avrig și Școala Gimnazială „Ion Albescu” Boița și cinci echipaje de băieţi de la Liceul Teoretic „Timotei Cipariu” – Dumbrăveni și Școlile Gimnaziale Șelimbăr, Veștem, Avrig și Boița.
Echipajele formate din 10 membri au avut de parcurs trei probe (o probă teoretică
şi două probe practice: „Pista de îndemânare cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 de
metri cu obstacole”.
În urma clasamentului general, pe locul I s-au situat echipajul de fete și băieți de
la Școala Gimnazială Avrig. Locul al doilea a fost ocupat de către echipajele de băieți de la Liceul „Timotei Cipariu” – Dumbrăveni și echipajul de fete de la Școala Gimnazială Boița , iar locul al treilea a fost ocupat de către echipajul de fete și băieți de la Școala Gimnazială Șelimbăr.
Echipele câștigătoare au fost recompensate cu diplome și cupe.

Competiția a fost organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean și cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Articolul precedentSEMIFINALE: BC CSU Sibiu joacă meciul 3 la Craiova
Articolul următorTribunalul Sibiu mai rămâne șase luni în sediul de pe Dumbrăvii