O delegație din Sibiu, condusă de primarul Astrid Fodor, s-a aflat în perioada 12-17 septembrie în orașul Durham, din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, pentru a semna înțelegerea de cooperare și înfrățire.

Orașul Durham are o istorie de 150 de ani, fiind întemeiat inițial pe industria tabacului. După prăbușirea acesteia, orașul a făcut eforturi uriașe pentru a-și regăsi calea spre dezvoltare. Astăzi, Durham este un centru de cercetare și inovare datorită numeroaselor firme importante prezente în Research Triangle Park, un oraș universitar prin prisma prestigioasei Universități Duke și a Universității North Carolina și un centru de excelență în medicină prin spitalele universitare Duke.

Inițiativa acestei înfrățiri a pornit de la comunitatea românească din zona Durham – Raleigh, din dorința de a creea cât mai mult legături între țara natală și cea de care au fost adoptați, în beneficiul ambelor comunități din care fac parte. Aceștia au fost adevărați ambasadori ai orașului și au trezit interesul conducerii orașului american prin ceea ce Sibiul are de oferit ca partener.

Conform textului înțelegerii, cooperarea între Sibiu și Durham se va desfășura în domeniul administrației locale, în cel cultural, sportiv, turistic, educațional, economic, dar și între cetățeni, schimburile urmând să fie încurajate și la acest nivel.

Semnarea înțelegerii de cooperare a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Local din Durham care a avut loc în 17 septembrie, în prezența conducerii Primăriei, a reprezentanților comunității românești din Durham și a prietenilor americani pe care Sibiul și i-a făcut deja în orașul din Carolina de Nord. Primarul Astrid Fodor a prezentat Sibiul pe scurt, rezumând caracterul și reușitele orașului, ilustrate prin fotografii din Sibiu care au rulat pe ecranele sălii de consiliu.

„Am fost primiți foarte bine de administrația din Durham, ușile fiindu-ne deschise pentru a cunoaște instituții și departamente omoloage din orașul cu care ne-am înfrățit. Este un semn bun, că acest parteneriat are condițiile să fie activ prin schimburi și proiecte, nu doar pe hârtie. Aceeași deschidere pentru schimburi o are și Sibiul. Importantă și caldă a fost și întâlnirea cu românii din Durham care, chiar dacă sunt departe de țară, își doresc să păstreze legătura, iar înfrățirea cu Sibiul este o ocazie bună pentru aceștia să se implice în proiecte de care să beneficiem cu toții. Am luat contact și vom continua colaborarea cu această comunitate sufletistă”, a spus primarul Sibiului.

Articolul precedentPoliția caută o persoană dată dispărută din 2015
Articolul următorBC CSU Sibiu participă la Cupa Timișoara