Aproximativ 16.000 de studenţi vor trăi, luni, emoţiile unui nou an universitar.

Tinerii boboci, alături de colegii lor mai mari, de la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu şi Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, vor participa la ceremonia de deschidere de la ora 13, în Piaţa Mare.

Centrul oraşului se va umple din nou, aşa cum este tradiţia în ultimii ani, de tineri entuziasmaţi că vor cunoaşte sau – după caz – se vor întoarce la viaţa de student.

Ceremonia de deschidere a anului universitar va fi deschisă de rectorii celor două instituţii de învăţământ superior, Ioan Bondrea, de la ULBS, şi Ghiţă Bârsan, de la AFT.

La eveniment sunt invitaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi cadre didactice şi părinţi ai studenţilor.  Programul va cuprinde un moment artistic susţinut de Fanfara AFT, intonarea imnului naţional “Deşteaptă-te, române!” şi a imnului studenţesc “Gaudeamus, Igitur!”. În plus, un moment artistic va fi susţinut de Ansamblul Folcloric Studenţesc “Ardealul” al Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

La ULBS învaţă aproximativ 15.000 de studenţi, în timp ce la Academia Forţelor Terestre studiază 873 de studenţi, dintre care 363 boboci.

Articolul precedentPremii de 25.000 de euro pentru câştigătorii Astra Film Festival
Articolul următorDr. Kakkhee Yeung, medic recunoscut la nivel mondial, va face cercetare la Sibiu