Armata rusă ar urma să intervină în Republica Moldova, urmând un scenariu asemănător celui din Ucraina, au declarat surse ucrainene, potrivit Realitatea Plus.

 

Informația se pare că ar proveni de la serviciile de informații ale Kievului. Potrivit acestora, intervenția militară ar urma să se desfășoare pe un scenariu “Donbas”, pus în practică în regiunea separatistă Transnistria. 

Există „o serie de indicatori” care semnalează un atac în viitorul apropiat asupra fostului stat sovietic care are în armata sa doar 3.250 de soldați, sugerează surse de informații ucrainene citate de Suspiline, potrivit agenției italiene Ansa.

 

Pe aeroportul din Tiraspol, capitala nerecunoscutei republici Transnistria, se observă deja activitate. Rușii ar putea încerca să transfere trupe în avioane și elicoptere care decolează din Crimeea ocupată. În același timp, în capitala Moldovei, Chișinău, ar urma să fie organizate proteste și revolte.

Aceste informații, susține Ukrinform, nu ar fi însă în concordanță cu evaluările informațiilor occidentale, conform cărora Rusia nu are suficientă capacitate militară pentru a-și extinde ofensiva în zona Mării Negre fără să-și riște operațiunile din Odesa

Articolul precedentPeste 150 de misiuni desfășurate de pompierii din Sibiu, în minivacanță
Articolul următorCifre alarmante! România are aproape jumătate de milion de şomeri