Peste 200 de oameni au participat joi la Marșul Anti-Fumat „Acordă prioritate vieții! Spune NU fumatului”, organizat de Spitalul de Pneumoftiziologie și Asociația Crucea Roșie Sibiu, în cadrul Săptămânii “Anti-Fumat”.

Participanții au purtat pancarte cu mesaje anti-fumat, au fost distribuite aproximativ 1.000 de pliante pe tema impactului negativ pe care tutunul îl are asupra sănătății, iar aproximativ 50 de kilograme de mere au fost date trecătorilor și sibienilor care fumau la terase. Astfel, fumătorii au primit un măr, în schimbul unei țigări.

Toate țigările colectate au fost arse simbolic, în cadrul Marșului Anti-Fumat, mesajul transmis fiind un îndemn de renunțare la fumat.

Evenimentul a reunit studenți ai Academiei Forțelor Terestre și ai Universității Lucian Blaga Sibiu, elevi, voluntari ai Asociației Crucea Roșie, membri ai Organizației Tinerilor Sibiu (OTS), medici și asistenți medicali de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, precum și sibieni care au dorit să participe la marș pentru a transmite propriul mesaj anti-fumat.

„Ne-am dorit ca prin acest Marș Anti-Fumat să transmitem un mesaj cât mai puternic cu privire la pericolul fumatului asupra sănătății. Ziua Mondială fără Tutun, marcată anual în data de 31 mai, reprezintă un prilej pentru ca spitalul nostru, dedicat tratării afecțiunilor pulmonare, să se implice și în prevenția și educarea populației. De aceea, am organizat Săptămâna Anti-Fumat, în care am creat o serie de evenimente, pentru că este important să fim informați, să ne pese de sănătatea noastră, a semenilor noștri și să trăim într-un mediu cât mai puțin poluat”, a declarat Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Marșul anti-fumat s-a desfășurat pe traseul Farmacia 24 – strada Nicolae Bălcescu, Piața Mare şi retur.

 

 

 

Articolul precedentAcces la meci de baschet cu bilete false
Articolul următorModificări în sistemul de colectare selectivă a deșeurilor sau “Plătește pentru cât arunci”