Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Camera de Comerț Britanică din România (BRCC), filiala Sibiu, va lansa seria de forumuri “Întâlnește Antreprenorul”.

Seriile se vor desfășura pe perioada activităților didactice, o dată la două săptămâni și sunt deschise atât studenților, cât și publicului larg, în funcție de spațiul alocat. Rezervările vor avea prioritate, iar locul de desfășurare va fi în locațiile Universității.

Aducând antreprenori din întreaga comunitate locală, absolvenți ai Universității, povești de succes naționale și internaționale dintr-o gamă diversă de industrii și experiențe, discuțiile de 90 de minute vor implica un amestec de formate concepute pentru a ajuta atât întreprinzătorul cât și participantul să învețe provocările cheie, sfaturi și informații despre funcționarea și dezvoltarea unei afaceri.

“Aceste tipuri de programe comunitare de comunicare sunt esențiale pentru a ajuta la inspirarea unei noi și viitoare generații de oameni de afaceri locali și pentru a dezvolta locuri de muncă la nivel local. Șansa de a auzi despre bătălii, succes, eșec, lecțiile învățate și înțelepciunea câștigată de la decizia îndrăzneață de a păși în necunoscut pentru a crea locuri de muncă și pentru a construi o afacere este un eveniment unic”, spun reprezentanţii ULBS.

Detalii despre vorbitori și evenimente precum și posibilitatea de înregistrare a participării sunt disponibile printr-un mail la [email protected]

Primul eveniment a avut loc la Universitatea Lucian Blaga – Facultatea de Inginerie marți, 30 octombrie, și se va continua apoi la fiecare două săptămâni, marțea. Evenimentele se vor susține în diferite limbi în funcție de preferința antreprenorului.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) este o universitate multidisciplinară cu nouă facultăți, care oferă peste 70 de programe de licență și 100 de programe de masterat, precum și studii doctorale în 14 domenii.

“Stadiul actual în dezvoltarea educației antreprenoriale constă în crearea abilităților antreprenoriale pentru toți studenții ULBS specializați în economie, inginerie, agricultură și industria alimentară, medicină, stomatologie, psihologie, sociologie, interpretare / traducere (litere), drept etc, crearea de echipe interdisciplinare de studenți pentru a lucra pe proiecte antreprenoriale fiind valoroasă în oferirea unei viziuni diferite asupra activităților din viața reală”, arată ULBS.

Câteva dintre proiectele legate de antreprenoriat deja derulate în cadrul ULBS sunt:  “Vreau sa fiu antreprenor” – in colaborare cu Romanian Business Leaders (RBL), începând din 2013; “Planificarea Întreprinderii Antreprenoriale” – un program Kaufmann FastTrac – în colaborare cu Junior Achievement România, începând din 2014; “Laboratoarele de Inovare” – un pre-accelerator de start-up-uri în domeniul IT – în colaborare cu Tech Lounge România.

Articolul precedentBlue Noise, şase voci de excepție în concert la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu
Articolul următorÎncepe o nouă ediție Ars Hungarica