UPDATE: S-a confirmat prezența virusului gripal de tip AH1pandemic în cazul soldat cu deces al femeii de 68 de ani suspectă de gripă, transferată din Spitalul de Psihiatrie Sibiu la SCJU Sibiu, Secția ATI. Anunțul a fost făcut, în urmă cu puțin timp de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Probele fuseseră trimise, săptămâna trecută la Institutul Cantacuzino din București. Femeia a fost vaccinată antigripal în acest sezon. La nivelul județului Sibiu sunt, astfel, trei cazuri de deces în care a fost confirmată prezența virusului gripal, dintr-un total de 11 cazuri confirmate cu laboratorul. La institut a mai rămas în lucru cazul proba prelevată de la bătrânul de 79 de ani decedat la urcarea în ambulanță.

Știre inițială: Un nou deces din cauza gripei a fost înregistrat la Sibiu. Este vorba despre o femeie în vârstă de 50 de ani, care a fost internată în 3 februarie, în stare gravă, cu insuficiență respiratorie. Decesul s-a înregistrat sâmbătă, la ora 14:00.

Femeia era internată în cadrul secției ATI, iar prezența virusului gripal a fost confirmată prin analize de laborator. Pe toată perioada internării a fost ventilată mecanic și a primit tratament de specialitate, însă, medicii nu au putut să-i salveze viața, după cum spun reprezentanții spitalului.

Internați pe ATI au mai rămas ceilați doi pacienți cu gripă confirmată, un bărbat 19 ani și o femeie de ani. Aceștia au evoluții ușor favorabile, dar sunt în continuare internați tot la terapie intensivă sub tratament.

De asemenea, în această secție a mai fost internat un bărbat în stare foarte gravă căruia i s-au recoltat probe pentru a se stabili dacă și la el poate fi vorba despre virusul gripal.

„În cursul zilei de sâmbătă, un alt pacient, în vârstă de 59 de ani, a fost internat prin UPU tot pe terapie intensivă, cu insuficiență respiratorie, în stare foarte gravă, ventilat mecanic. Bărbatul are multiple afecțiuni cardiologice, pleurezie, si afecțiuni hepatice. Bărbatului i s-au recoltat probe pentru a identifica dacă este vorba și despre prezența virusului gripal”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului.

Statistica la nivel național arată că acesta ar fi al doilea caz de deces din cauza gripei, din Sibiu.

Articolul precedentZiua Bolilor Rare, marcată la Polisano pe 28 februarie
Articolul următorMinori cercetați pentru furt calificat, după ce ar fi sustras țigări și bani dintr-un magazin