UPDATE, ora 15.05: Traficul a fost reluat în ambele direcții.

În urma unui bilanț realizat de ISU Sibiu, în accident au fost implicate 18 persoane. 10 victime au fost preluate de către echipajele medicale și alte opt nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

“Au intervenit șase ambulanțe SMURD și șase ambulanțe SAJ. Total 10 victime (9 conștiente cu politraumatisme și un bărbat inconștient intubat). 8 victime la Spitalul Județean Sibiu (3 femei și 4 bărbați), un tânăr dus la Spitalul de Pediatrie(17 ani) și o femeie dusă la Spitalul Militar”, arată un raport al ISU Sibiu.

UPDATE, ora 15:

Una dintre victime, un tânăr de 20 de ani, va intra direct în sala de operație, la Ortopedie, în cadrul SCJU Sibiu.

“La UPU Sibiu  au ajuns nouă pacienți, respectiv șase bărbați și trei femei. Pacienții au între 17 si 52 de ani.  Au fost preluați și triați de medici, se află în investigații. Cel mai grav este un bărbat de 20 de ani, politraumatizat, cu care se va intra direct în sala de operație la Ortopedie. Alți doi pacienți vor rămâne internați pe Ortopedie, respectiv Chirurgie. Ceilalți vor pleca, cel mai probabil, cu recomandări medicale, după încheierea tuturor investigațiilor”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al SCJU Sibiu.

UPDATE, ora 13.30: Potrivit ISU Sibiu, au ajuns la spital: un bărbat de 35 ani,  contuzii ușoare, un bărbat de 27 ani, traumatism cranio-cerebral și cranio-facial, un tanar de 22 ani, cu traumatism genunchi, si o femeie de 20 ani, dureri toracice. Victimele au fost transportate de Smurd la Spitalul Județean Sibiu.

SAJ Sibiu a transportat la spital: o femeie de 53 ani, cu traumatism tibie, transportata la Spitalul Militar, un tanar de 17 ani, cu traumatism la clavicula, la Spitalul de Pediatrie, constienti si stabili. De asemenea, SAJ Sibiu a transportat la UPU alte doua femei, de 39, respectiv 52 de ani, si un barbat de 44 de ani, toti cu politraumatisme.

Planul rosu a incetat.

UPDATE, ora 13.15: In total, au intervenit sase ambulante SMURD si sase ambulante SAJ. Sunt 10 victime(9 constiente cu politraumatisme si 1 inconstienta intubata), dintre care 9 victime UPU si una la CPU Militar.

Dintre acestea, un bărbat este intubat, inconștient, avand aproximativ 25-30 ani. Este politraumatizat si a fost preluat de un echipaj Smurd cu medic, fiind transportat la Upu.

Conform ISU Sibiu, nu a mai fost nevoie de instalarea cortului CBRN, având în vedere ca ambulantele au ajuns și preluat în timp util pacienții.

UPDATE, ora 12.50: În momentul de față, sunt zece victime, dintre care una intubată. Acestea au fost preluate de către echipajele medicale. Alte opt persoane  nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Au fost alertate și spitalele din Sibiu.

Cele două microbuze implicate în accident sunt mixte, adică destinate atât transportului de persoane, cât și celui de marfă.

UPDATE, ora 12.45: Autospeciala CBRN va asigura încălzirea persoanelor implicate. Cristina Criveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, precizează că va fi instalat un cort la fața locului.

Șoferul vinovat de producerea accidentului are 22 de ani și este din Brașov. În mașina acestuia se aflau patru persoane.

Potrivit IPJ Sibiu, șoferul autoturismului nevinovat de producerea accidentului are 44 de ani și este din Hunedoara, fiind însoțit de doi pasageri.

În microbuzul de Neamț se aflau cinci oameni, plus șoferul, de 40 de ani, iar în cel de Vaslui erau șoferul de 49 de ani și șapte pasageri.

În accident a mai fost implicat un autoturism, acroșat usor de unul dintre microbuze, cu avarii minore. Șoferul are 31 de ani, este din județul Timiș și se afla singur în autoturism. El nu a suferit vătămari corporale.

UPDATE, ora 12.40: Potrivit Elenei Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, se pare că şoferul unui autoturism condus spre Sibiu a depăşit o maşină, iar la revenirea pe bandă a derapat, pătrunzând pe contrasens în coliziune cu un microbuz înmatriculat în Neamţ, apoi cu un turism condus tot spre Sibiu, microbuzul ricoşând în alt microbuz, înmatriculat în Vaslui.

UPDATE, ora 12.35:

Potrivit ultimelor informaţii ale ISU Sibiu, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune alertarea tuturor echipajelor medicale SMURD și SAJ disponibile din zonă.

“Din primele informații furnizate de apelantul la numărul 112, există posibilitatea să fie 16 persoane implicate. La fața locului intervin 5 echipaje de prim-ajutor SMURD, 1 unitate de terapie intensivă SMURD, 1 autospecială de victime multiple, 5 echipaje medicale SAJ și autospecială CBRN”, spune Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Ştire iniţială: Patru maşini au fost implicate într-un accident rutier, duminică, în jurul prânzului, pe DN1, centura Avrigului.

Potrivit ISU Sibiu, accidentul s-a soldat cu patru victime.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje SMURD, două echipaje SAJ şi un echipaj de pompieri.
Traficul este blocat total pe DN, fiind deviat prin oraşul Avrig.

Articolul precedentPeste 110 tone de sare au fost răspândite în județul Sibiu
Articolul următor67 de utilaje cu lamă și material antiderapant acționează pe drumurile din județul Sibiu