Aproximativ 5.000 de sibieni au ieșit, duminică seară, în stradă, pentru a-și exprima susținerea față de magistrați.

Aceștia s-au adunat în jurul orei 18 în centrul Sibiului, în Piața Mare, de unde au pornit într-un marș prin tot orașul. Prima oprire a fost în fața sediului PSD Sibiu, unde au scandat “PSD, ciuma roșie!”, “Hoții!” și “Guvern de hoți și de mafioți!”.
Aceștia au cu ei pancarte prin care își exprimă nemulțumirea față de actuala guvernare și de conducerea Partidului Social-Democrat.
În fața coloanei manifestanților, sibienii au scris pe o pancartă “Să se facă dreptate!”. Ei scandează “Abrogați și plecați!”, “Rezistăm, justiția apărăm!”, “Afară, afară cu PSD din țară!”, “Ole, ole, ole, o dorință sinceră: România liberă!”, “Repetenți și infractori, nu vă vrem conducători!”, “Nu scăpați”, “Să vă fie frică, Ardealul se ridică!”, “Justiție, nu corupție!” și “Cinste lor, cinste lor, cinste magistraților!”.
În marșul lor, ei au cântat și imnul național “Deșteaptă-te, române!”.
“Este foarte puternic din punct de vedere simbolic protestul magistraților. Mă bucură enorm. Împreună vom ține în Europa România. Ați văzut și reacția politicului, Viorica Dăncilă i-a invitat la negocieri, iar magistrații, spre lauda lor, au răspuns foarte ferm “Nu! Ar fi trebuit să ne întrebați înainte să dați ordonanțele dacă suntem de acord cu ele, nu avem ce negocia, renunțați la aceste ordonanțe aberante, lăsați justiția să fie liberă!”. Politicienii mimează întotdeauna că strada nu pune presiune pe ei, dar de fapt, dacă nu am fi fost în stradă, nu am fi obținut sprijinul Europei. (…) Nu au, de fapt, controlul deplin asupra justiției pe care au mizat tot timpul. Am fi fost mult mai rău dacă România nu ar fi fost în stradă, dacă România nu ar fi avut nervul acesta etic care o ține de aproape trei ani de zile în stradă împotriva acestei puteri abuzive. Strada ține, de fapt, România în Europa”, spune Radu Vancu, unul dintre manifestanți și organizatori.
În aceste momente, coloana de manifestanți se află încă pe străzile din oraș.
Protestul sibienilor se numește “Jos justiția paralelă!”, fiind organizat de comunitatea “Vă vedem din Sibiu”.

Publicată de Vă vedem din Sibiu pe Duminică, 24 februarie 2019

Publicată de Vă vedem din Sibiu pe Duminică, 24 februarie 2019

Articolul precedentFestival de produse handmade, la Biblioteca ASTRA
Articolul următorGaz Metan a obținut un punct în deplasarea de la Botoșani