Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, a precizat joi, într-o conferință de presă susținută la Sibiu, că Partidul Socialiștilor Europeni și ALDE European ar trebui să excludă PSD și ALDE din formațiunile europene.

Partidul Popular European a decis miercuri seară suspendarea formațiunii din Ungaria, FIDEZS, decizia fiind luată de Adunarea Politică a PPE.
“FIDEZS a fost exclus din PPE, pentru derapajele de la democrație și pentru nerespectarea valorilor și principiilor care stau la baza PPE și la baza funcționării UE. Noi, ca PPE, am început să facem curat în formațiunea noastră politică la nivel european și ne așteptăm să facă și alte formațiuni același lucru, respectiv formațiunea ALDE și formațiunea social-democratică la nivel european. Trebuie să facă același lucru cu două partide din România care au acționat la fel. Tot mai multe partide se pronunță pentru excluderea lor din formațiunea politică. (…) În ceea ce ne privește, obiectivul nostru pe parcursul acestei campanii este să vorbim cu fiecare român, să intrăm în fiecare casă, să facem campanie directă, la firul ierbii și să îi convingem pe români că nu suntem condamnați să fim conduși de oameni care nu ar merita să conducă nici măcar o scară de bloc, o asociație de proprietari, de oameni care și-au bătut joc de țară, ci că stă în puterea lor să readucă România pe drumul cel bun. Partidul care poate readuce România pe drumul cel bun este PNL”, a spus Ludovic Orban, la Sibiu.
Președintele PNL a mai declarat că PSD și ALDE vor avea o viață scurtă în familiile lor politice.
“Astăzi, un număr tot mai mare de partide europene din familia din care fac parte se pronunță pentru excluderea lor din formațiunea politică. Cred că acesta este rezultatul comportamentului anti-european și comportamentului împotriva valorilor și principiilor care stau la baza UE”, a spus Orban.

Articolul precedentBC CSU Sibiu s-a calificat în Final Four-ul Cupei României
Articolul următorBugetul Sibiului pe anul acesta cu 12% mai mare