Vladimir Mănăstireanu, fostul șef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor, a declarat recent, la Sibiu, că problema cu care se confruntă fermierii a închis, din păcate, relații importante cu alte țări.

“Din păcate, pesta porcină africană a închis pentru România piețe importante, precum China, Japonia, Mexic, SUA, piețe care fuseseră accesate pe partea de certificare bilaterală pentru carnea de porc, pentru că, trebuie să recunoaștem, dincolo de comerțul propriu-zis, plus valoarea vine și din comerțul intra-comunitar. Toată economia s-a globalizat. Foarte multe țări din afara spațiului european accesează România. Eu am lucrat în industria alimentară, nu foarte mult timp, dar am reușit să îmi dau seama de potențialul economiei. Sunt agenți economici care au venit pentru noi să intre în parteneriat cu companii din România”, a declarat Mănăstireanu.
Fostul șef al ANSVSA s-a aflat în perioada 11 – 12 octombrie la cea de-a doua ediție a “Ingredients Show”, un proiect în care au fost prezentate cele mai noi informații despre ingredientele disponibile pentru piața românească, tendințele de consum și evoluția comercială ce influențează astăzi industria procesatoare din România și din Sud-Estul Europei.

Articolul precedentUPDATE | VIDEO – UN TIR a intrat într-o autobasculantă staționată, pe A1. Trafic reluat!
Articolul următorUn sfert de veac de film documentar, la Sibiu. A început Astra Film Festival 2018!