Pompierii militari au avut un weekend plin în județul Sibiu.

 
Potrivit plt. maj. Valentin Larie, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, în acest weekend, pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 86 de persoane cu afecțiuni medicale. 
Alte 37de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul Serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale localităţilor Copşa Mică , Ocna Sibiului și Dumbrăveni. 
Potrivit aceleiași surse, echipajele de terapie intensivă mobilă și de prim-ajutor calificat SMURD au intervenit în această perioadă pentru acordarea asistenței medicale unor personae implicate în opt  accidente rutiere produse în localitățile Sibiu, Mediaș ,Săliște, Avrig și Dumbrăveni.
De asemenea ,  salvatorii sibieni au localizat și lichidat, la sfârșitul săptămânii trecute, șase incendii, dintre care două de vegetație uscată în Sibiu, pe strada Ceaikovski, respectiv pe raza localității Cisnădie. Un incendiu s-a manifestat la o pubelă de gunoi tot în Sibiu, pe Calea Șurii Mari, iar alte douăau izbucnit la anexe gospodărești în localitatea Motiș, respectiv localitatea Ruja. Un alt incendiu s-a manifestat la acoperișul unei case în localitatea Hamba.
Inspectoratul  pentru Situații de Urgență  “Cpt. Dumitru  Croitoru” al Județului  Sibiu  recomandă cetăţenilor  următoarele măsuri de prevenire a incendiilor pentru sezonul rece:  
– Utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție fără defecțiuni sau improvizații;
–  Nu suprasolicitați rețeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor consumatori; 
–  Supravegheați aparatele  electrice aflate sub tensiune;  
– Nu amplasați materialele și substanțele combustibile în apropierea surselor de  foc; 
– Nu folosiți sobele și  alte mijloace de încălzire cu defecțiuni sau improvizații, supraalimentate cu combustibili și neizolate termic față de materialele combustibile din jur; 
– Verificați, reparați, izolați termic și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului.  
Articolul precedentKlaus Iohannis are peste 66% din voturi în județul Sibiu
Articolul următorUn tânăr de 19 ani a fost reținut de polițiști după ce a furat un telefon mobil folosind spray iritant