În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 4914 de persoane (dintre care 4632 adulţi şi 282 copii).Până la data curentă au fost vindecate 2725 de persoane, iar 191 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 290 de persoane, dintre care pe ATI 12 adulţi şi 2 minori.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 260 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

– 0 – 18 ani 12 persoane.

– 19 – 29 de ani 33 persoane.

– 30 – 39 de ani 54 persoane

– 40 – 49 de ani 54 persoane

– 50 – 59 de ani 43 persoane

– 60 – 69 de ani 34 persoane

– 70 – 79 de ani 20 persoane

– 80 – 89 de ani 9 persoane

– 90 – 99 de ani 1 persoană.

Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, are în monitorizare un număr de 1087 persoane aflate în carantină la domiciliu şi un număr de 619 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu oferă în continuare sprijin cetăţenilor prin răspunsul prompt şi eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254şi 0269-216103.În ceea ce priveşte numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 87 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce priveşte solicitările la numărul de Urgenţă 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 55 de solicitări, iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu unui număr de 136 solicitări. Intervenţiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 164 de forţe ale poliţiei şi poliţiei locale.

Astfel, au fost verificate 2.143 de persoane cu privire la respectarea interdicţiilor şi măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 81 de societăţi comerciale/persoane fizice autorizate şi 109 mijloace de transport, din care 106 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii sibieni au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv purtarea măştii de protecţie.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, poliţiştii au avertizat în scris 16 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Poliţiştii locali sibieni au verificat 581 de persoane şi au aplicat 17 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.600 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv purtarea măştii de protecţie. În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, poliţiştii locali au sancţionat contravenţional 11 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei, valoarea totală a amenzilor fiind de 1.600 de lei.

În cursul zilei de 28 octombrie a.c., 30 de jandarmi sibieni au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza comunelor Şelimbăr, Arpaşu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos şi a oraşului Copşa Mică, în zone aglomerate, pieţe şi staţii de autobuz din municipiile Sibiu şi Mediaş. De asemenea, jandarmii montani au desfăşurat acţiuni de verificare pe raza staţiunii montane Bâlea. În urma desfăşurării acţiunilor au fost aplicate 8 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

În cursul zilei de 27 octombrie a.c., 25 de jandarmi sibieni au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza comunelor Şelimbăr, Arpaşu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos şi a oraşului Copşa Mică, în zone aglomerate, pieţe şi staţii de autobuz din municipiile Sibiu şi Mediaş.

De asemenea, jandarmii montani au desfăşurat acţiuni de verificare pe raza staţiunii montane Bâlea. În urma desfăşurării acţiunilor au fost aplicate 19 avertismente scrise şi o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

În data de 28.10.2020, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au efectuat 11 controale independente în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-a identificat 1 neregulă privind nerespectarea măsurilor de protecţie împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 şi s-a aplicat 1 avertisment.

De asemenea în ultimele 24 de ore s-au efectuat controale în echipaje mixte cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu unde au fost identificate 10 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecţie împotriva răspândirii noului Coronavirus, fiind aplicate 4 sancţiuni ( 2 avertismente şi 2 amenzi în valoare totală de 5000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală).

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activităţi preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranţă în contextul pandemic. Au fost verificate 10 persoane şi 4 auto, nefiind aplicate sancţiuni contravenţionale. De asemenea 2 poliţişti de frontieră au efectuat o acţiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 120 persoane aflate în carantină şi 68 persoane aflate în izolare.

În data de 28 octombrie 2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unităţi de alimentaţie publică şi de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din judeţul SIBIU. A fost aplicat un avertisment.

Vă reamintim faptul că puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Instituţia Prefectului Judeţul Sibiu
[email protected]

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentJandarm ucis de coronavirus, la Sibiu!
Articolul următorExpoziție temporară la Muzeul Național Brukenthal