Expoziţia temporară Explorator în muzeu completează ariile curriculare şcolare şi întregeşte expoziţia generală a Muzeului de Istorie Naturală, respectiv secţiunea dedicată biodiversităţii ţării noastre.

Prin intermediul exponatelor, grupate în funcţie de habitatul lor, vizitatorii vor descoperi varietatea ecosistemelor naturale din ţara noastră. Diversitatea habitatelor din România este unică în lume, cuprinzând ecosisteme terestre, subterane şi acvatice cu o biodiversitate încă bine conservată. Această bogăţie de specii se datorează interferenţei pe teritoriul ţării noastre a cinci tipuri de regiuni biogeografice.

Doar în cadrul acestei expoziţii temporare veţi putea admira, într-un singur loc, plante şi animale endemice României, fauna unică a Mării Negre şi fosile care reconstituie habitate dispărute de milioane de ani din România.

Piesele expuse fac parte din colecţia Societăţii Ardelene de Ştiinţele Naturii din Sibiu (Siebenbürgischer Verein für Naturwissenschaften in Hermannstadt), societate care în 1895, acum 125 de ani, a inaugurat Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu.

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedent14 pacienți internați la Secția ATI COVID, la Sibiu
Articolul următorFOTO Grav accident rutier pe DN1! Victimă încarcerată