15 cazuri de gripă au fost diagnosticate, până acum, în şcolile din judeţul Sibiu. Este vorba despre şapte cazuri de la Grădiniţa cu Program Prelungit “Elefănţelul Curios” din Sibiu, confirmate de Compartimentul de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

“Din totalul de 248 de preşcolari înscrişi, avem o prezenţă de 109 preşcolari, părinţii luând decizia de a-i ţine, preventiv, acasă”, spune Daniela Gaston, directorul Grădiniţei. 
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, şi la Liceul de Artă din Sibiu, sunt opt elevi gripaţi. Miercuri, la trierea epidemiologică, 120 de elevi erau absenţi, având viroze şi zece cadre didactice se aflau în concediu medical. 
Ieri, din cei 21 de elevi au clasei a VII-a A, patru elevi au gripă de tip A, unul de tip B şi 12 au viroze respiratorii.
“Au fost prezenţi la şcoală la primi oră patru dintre elevii acestei clase, care, în urma triajului epidemiologic realizat de către medicul şcolar, au fost trimişi acasă, deoarece prezentau semne de boală. Am dezinfectat din nou cu cloramină şcoala, am afişat măsurile de prevenţie care se impun în acest caz, elevii şi profesorii şcolii poartă măşti de protecţie, diriginţii ţin legătura cu părinţii elevilor bolnavi şi colaborăm cu medicul şcolar care prezintă la zi situaţia DSP Sibiu”, a explicat Daniela Avrigean, directorul Liceului de Artă din Sibiu.

Articolul precedentPachete cu produse de igienă, oferite persoanelor defavorizate din Sibiu
Articolul următorBăiat de 14 ani, căutat de poliţişti după ce a plecat din Centrul de Plasament din Orlat