Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță trecerea fulgerătoare în neființă a actriței Ema Vețean care a încetat din viață astăzi, 28 octombrie, la numai 38 de ani.

Ema Vețean (n.1981 – d.2019), licențiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu, s-a alăturat actorilor Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu în spectacole precum: „Othello?!”, „Viața cu un idiot și Turandot” (regia: Andriy Zholdak), „Platonov” și „Moroi” (regia: Alexandru Dabija), „Un tramvai numit Popescu” (regia: Gavriil Pinte), „Faust”, „Lulu” și „Metamorfoze” (regia: Silviu Purcărete). Tot cu Silviu Purcărete, a mai colaborat cu ocazia lungmetrajului „Undeva la Palilula”, rol care i se alătură celui din producția Deadweight, în regia lui Axel Koenzen.

Constantin Chiriac, ditectorul Teatrului Național „Radu Stanca” a transmis un mesaj de condoleanțe pe care l-a adresat familiei, prietenilor, apropiaților și publicului actriței Ema Vețean.

„Cu profundă tristețe aflu astăzi, de la celălalt capăt al pământului, că Ema Vețean, actriță a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a plecat către Cel Senin. A făcut creații memorabile în Prințesa Turandot, în Viața cu un idiot, în Maestrul și Margareta, în Moroi și în alte roluri din teatru și film! Actriță specială, de o fragilitate și sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-și fi dat întreaga măsură a talentului!

Dumnezeu să o ierte și să o primească în Lumină, iar familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, multă mângâiere! Să ne rugăm pentru ea!”, a spus acesta.

Articolul precedentUPDATE/Video/Mai bine de 24 de ore de foc în litiera pădurii de pe Vârful Măgura
Articolul următorSibiul nu scapă de pesta porcină. A fost confirmat al patrulea focar