În ultima săptămână, numărul celor care doresc să doneze plasmă pentru pacienții COVID de la Sibiu a crescut într-un mod neașteptat, spune Livia Mareș, de la Centrul de Transfuzii Sanguine din curtea Spitalului Județean, potrivit TURNUL SFATULUI. 

15 persoane s-au prezentat, ieri, la Centrul de Transfuzii Sanguine și alte opt persoane au donat sânge astăzi, cu scopul de a ajuta pacienții confirmați cu infecție cu SARS CoV-2, care au nevoie de transfuzii de plasmă autoimună. 

Poate pentru că a fost mai multă promovare sau nu știu de ce, dar în orice caz în ultima săptămână a sunat mult mai mult telefonul. Am avut o avalanșă de doritori și chiar ieri și astăzi am avut 15, respectiv opt foști pacienți, de la care am și recoltat probe. Procedurile sunt însă în faza preliminară, astfel că mai durează câteva zile până vom avea rezultatele și plasma va putea fi administrată pacienților care au nevoie”, spune Livia Mareș, pentru Turnul Sfatului. 

Până în prezent, de la debutul pandemiei, Centrul de Transfuzii Sanguine a recoltat de la 60 de donatori, dintre care doar cinci au donat de mai multe ori.

Amănunte, AICI.

 

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentTragedie pe Autostrada Sebeș – Sibiu! Un șofer de TIR din Iași a făcut infarct
Articolul următorMiercuri, ora 18:00 – Fostul ofițer SRI Daniel Florea îi “detonează” pe Coldea și Maior, la “Culisele statului paralel”