În perioada 22-26.02.2021, având în vedere rata de incidenta, pe localităţi, a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 raportată de către Prefectura Sibiu şi D.S.P. Sibiu în 19.02.2021, precum şi a numărului cazurilor de îmbolnăvire cu acest virus, 29,47% din elevii înscrişi în unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu vor desfăşura orele în sistem on-line.

În conformitate cu hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/ instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, pentru perioada 22-26.02.2021, la nivelul judeţului Sibiu, situaţia va fi următoarea:

– Scenariul 3 – roşu (rata de incidenta de peste 3 la mie): 10 unităţi de învăţământ din localităţile Scoreiu, Pelisor, Şelimbăr, Sura Mică şi Curciu- preşcolarii şi elevii din ciclul primar se vor prezenta la şcoală;

– Scenariul 2 – galben (rata de incidenta peste 1 la mie, dar mai mică sau egala 3 la mie): 160 de unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu, municipiul Mediaş, Apoldu de Jos, Porumbacu de Jos, Şeica Mare, Bradu, Sălişte, Boian, Apoldu de Sus, Caşolţ, Cornăţel, Cristian, Valea Viilor, Copşa Mare, Stejarisu, Talmacel, Sadu, Cisnădie, Ighisu Nou, Porumbacu de Sus, Valchid, Blăjel – preşcolarii, elevii din ciclul primar, din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională şi ultimul an al şcolilor postliceale se vor prezenta la şcoală;

– Scenariul 3 – verde (rata de incidenta cel mult egală cu 1 la mie): 181 de unităţi de învăţământ din restul localităţilor – toţi preşcolarii şi elevii vor merge fizic la şcoală.

Chiar dacă unele localităţi sunt în scenariul roşu sau galben, elevii de la grădiniţă sau de la clasele Pregătitoare – IV vor merge la şcoala deoarece în aceste localităţi nu sunt clase de învăţământ gimnazial, elevii desfăşurând cursurile în alte localităţi (exemplu localităţile: Pelisor, Cornăţel, Copşa Mare, Stejarisu şi Porumbacu de Sus).

Preşcolarii de la Grădiniţă cu Program Normal Agârbiciu vor desfăşura, în continuare, orele în sistem on-line, lucrările la clădirea acestei grădiniţe nefiind finalizate.

O situaţie aparte exista în localitatea Mihăileni (ce are rata de incidenta de peste 3 la mie), unde clădirea unităţii de învăţământ se afla în stadiul de renovare. Elevii ce au domiciliul în Mihăileni sunt alocaţi şi vor desfăşura orele la Şcoala Gimnazială Metis, sat aparţinător comunei Mihăileni.

Începând de astăzi, 19.02.2021, orele se vor desfăşura în sitem on-line şi la:
– Grupa germana de la Grădiniţă cu Program Prelungit Nr. 14 Sibiu (preşcolar confirmat pozitiv) – 23 preşcolari învaţa în sistem online;
– Clasa a XII-a Mate-info de la Liceul Teoretic “Axente Sever” Mediaş (elev confirmat pozitiv) – 28 elevi învaţa în sistem online;
– Clasa a III-a B de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Sibiu (elev confirmat pozitiv) – 31 elevi învaţă în sistem online;
– Clasa a XII-a B de la Colegiul Economic “George Bariţiu” Sibiu (elev confirmat pozitiv) – 30 elevi învaţa în sistem online;
– Clasa a II-a de la Liceul Teoretic “Gheorghe Lazăr” Avrig (cadru didactic confirmat pozitiv) – 27 elevi învaţa în sistem online;
– Grupele mică şi mare de la Grădiniţă cu Program Prelungit” Căsuţa Poveştilor’ Sibiu (cadru didactic confirmat pozitiv) – 45 preşcolari învaţă în sistem online.

Astfel, de la debutul semestrului II al anului şcolar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 8 cadre didactice (7 au desfăşurat ore fata în faţă) şi 18 preşcolari şi elevi (14 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistaţi pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Ca urmare, săptămâna viitoare (22-26.02.2021), în judeţul Sibiu un număr de 19 064 elevi (29,47%), din cei existenţi în unităţile de învăţământ, vor desfăşura orele în sistem on-line.

În ceea ce priveşte vaccinarea personalului angajat în unităţile de învăţământ şi unităţile conexe din judeţul Sibiu, în data de 19.02.2021 situaţia este următoarea:

Cadre didactice:
Total: 4 718;
Înscrişi pe platforma: 2 301 (48,77%);
Programaţi: 1 624;
Vaccinaţi: 315 (13,68% din cei înscrişi);

Personal didactic auxiliar:
– Total: 527
– Înscrişi pe platforma: 297 (56,35%);
– Programaţi: 197 – mai mult cu 53 persoane
– Vaccinaţi: 27 (9,07% din cei înscrişi);

Personal nedidactic:
– Total: 1 177
– Înscrişi pe platforma: 520 (44,18%);
– Programaţi: 335;
– Vaccinaţi: 59 (11,34% din cei înscrişi);

Inspector şcolar,
Prof. Constantin DINCĂ
Purtător de cuvânt al IŞJ Sibiu

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentDosare penale pentru șoferii prinși băuți sau fără permis la volan!
Articolul următorVIDEO Autoturism distrus într-un accident rutier!