În cele trei zile de week-end, polițiștii rutieri au constatat 9 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 39 de permise de conducere, dintre care 14 pentru conducere sub influența alcoolului, au retras 19 certificate de înmatriculare și au aplicat 415 amenzi în valoare de 124.000 de lei. Numărul șoferilor găsiți de polițiștii rutieri în trafic fără a deține permis de conducere sau care se află sub influiența băuturilor alcoolice rămâne mare în județul Sibiu. 

Printre cele mai semnificative exemple date de polițiști se numără cel al unui bărbat de 43 de ani care conducea vineri, 1 noiembrie, în jurul orei 19.30, în localitatea Sadu, deși avea o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt bărbat, de 67 de ani, din Sibiu s-a urcat la volanul unei mașini cu o concetrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a condus sâmbătă, 2 noiembrie, în jurul orei 23:00, pe DJ 105P, dinspre Cârțișoara spre Arpașu de Sus.

Duminică însă, numărul șoferillor băuți a fost și mai mare. În jurul orei 08.00, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, polițiștii rutieri au oprit pentru control un ansamblu tir condus de către un hunedorean în vârstă de 46 de ani. Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat. La aceeași dată, în jurul orei 09.30, în orașul Avrig, pe strada Bisericii, a fost depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 26 de ani, al cărui rezultat la testarea cu aparatul etilotest a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, îar în jurul orei 21.30, un bărbat din Laslea, în vârstă de 27 de ani, a condus un autoturism pe raza localității de domiciliu având o alcoolemie în aerul expirat de 0,42 mg/l.

„Campionul” șoferilor turmentați

De departe șoferul cu cea mai mare alcoolemie ce a fost găsit de polițiști în trafic a fost un bărbat de 39 de ani din Laslea. Acesta a fost oprit de polițiști în 4 noiembrie, în jurul orei 00.30, în orașul Avrig. Avea o concentrație de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți acești șoferi au fost conduși la unități medicale unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, transmit polițiștii.  În consecință, în cazul tuturor s-au deschis dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Articolul precedentAmenzi în valoare de 69.000 lei date de polițiștii sibieni în doar două zile
Articolul următorDosar penal pentru un tânăr de 17 ani care a condus fără permis