Începând cu 2 aprilie, în holul mare din Primăria Sibiu se va putea vizita expoziția de fotografie „aproape”. Evenimentul are loc cu ocazia Zliei Internaționale de Conștientizare a Autismului. Fotografiile expuse caută să împărtășească o perspectivă subiectivă asupra copiilor cu autism prin evidențierea legăturii umane care ne unește dincolo de diferențele de exprimare.

Organizată cu susținerea Fundației UCOS, expoziția este un demers ce face parte dintr-un proiect mai amplu de realizare a unui film documentar de către Fabrice Droulers (regizor de film și fotograf) și Elena Tudor (sociolog). Filmările sunt în derulare și au început în 2018 la Sibiu, iar documentarul va spune poveștile părinților, copiilor și ale terapeuților de la centrul de terapie pentru copiii cu autism Caleidoscop.

Fabrice Droulers este un fotograf și regizor de film documentar francez care locuiește în Sibiu din 2017. A studiat etnologie și film documentar, s-a format ca tehnician audio-video la École Supérieure de Réalisation Audiovisuelle din Rennes (ESRA) și a urmat cursuri de fotografie la Centre d’Arts Plastiques et Visuels din Lille (CAPV). Orientat de interesele sale în politică, ecologie și domeniul socio-cultural, Fabrice Droulers a explorat viața cotidiană a unui sat din Transilvania în primul său documentar “Quiet Days in Băgaciu” („Zile liniștite în Băgaciu”).

Articolul precedentDosar penal pentru declarații false în urma unei tamponări
Articolul următorMinistrul Ioan Daneș a participat la o acțiune de plantare de pomi la Copșa Mică