Mese festive, spectacole artistice, expoziții cu vânzare a lucrărilor confecționate de către beneficiarii din centru, sunt doar câteva dintre activitățile de care se vor putea bucura persoanele cu dizabilităţi din judeţul Sibiu.

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (International Day of People with Disability) este marcată în fiecare an la 3 decembrie, cu scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru aceste categorii sociale defavorizate.

“Marcarea zilei are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate”, spune Camelia Laura Vîlsan, directorul DGASPC Sibiu.

Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1992, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilităţi (1983-1992).

Ca in fiecare an, în perioada 3 – 7 decembrie, centrele rezidențiale pentru adulţi și copii cu dizabilităţi din structura DGASPC Sibiu, marchează această zi organizând Ziua Porţilor Deschise.

”Motto-ul pe care l-am ales pentru celebrarea acestei zile și nu numai, este “Uniți pentru persoanele cu dizabilități“, pentru că am dorit să aduc în atenția și conștiința publică importanța acestora în viața comunităților noastre. De ziua lor mi-ar plăcea sa fim mai toleranți, sa acceptăm diversitatea, să privim dizabilitatea ca pe abilitatea de a face lucrurile diferit, să prețuim valoarea pe care persoanele cu dizabilități pot să o aducă în viața socială, economică și culturală și să fim cât mai uniți cu ocazia Centenarului Marii Uniri! De ziua voastră, vă doresc să aveți parte de o zi memorabilă, pe care să o sărbătoriți alături de prieteni, familie, colegi și să simțiți mai mult ca niciodată iubirea și aprecierea celor din jur! La mulți ani!”, spune Laura Camelia Vilsan, director general DGASPC Sibiu.

În judeţul Sibiu, în evidenţa DGASPC, sunt 16.543 de persoane cu handicap, dintre care 15.582 de adulţi şi 961 de copii. Dintre acestea, 852 persoane sunt instituţionalizate (122 copii și 730 adulţi).

Articolul precedentFoto/Video Sibiul sărbătorește Ziua Națională a României
Articolul următorPREMIERĂ/ Bulevardul Corneliu Coposu, survolat de aeronave militare, cu ocazia Zilei Naționale a României