Sibiul sărbătorește astăzi, alături de întreaga țară, Ziua Națională a României. 100 de ani au trecut de la 1 decembrie 1918, moment în care provincii istorice locuite de români s-au unit la 1 decembrie 1918 într-un singur stat numit România. Un vis unitar care a adunat la Alba Iulia români din Basarabia, Bucovina ,Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș.

În ciuda frigului sibienii au ieșit în număr mare pentru a saluta parada militară cu defilarea gărzilor de onoare și a trupelor care a avut loc de la ora 11:00 pe Bulevardul Corneliu Coposu. Sute de sibieni s-au prins în Hora Marii Uniri, într-un loc cu semnificație istorică și anume în Piața Unirii din Sibiu. De asemenea, au fost oficiate depuneri de coroane, iar în Parcarea Teatrului Național „Radu Stanca” a avut loc o expoziție de tehnică militară.

Ziua va continua cu expoziții tematice, gale de film și concerte simfonice organizate cu ocazia acestei Sărbători Naționale.

La ora 18:45 are loc retragerea cu torțe, cu plecare de la Monumentul Eroilor Revoluției din fața Centrului Cultural „Ion Besoiu”.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Articolul precedentMesajele autorităților cu ocazia zilei de 1 decembrie
Articolul următorPeste 16.500 de persoane cu dizabilități sărbătorite în județul Sibiu, pe 3 decembrie