Tânărul rănit în explozia de la Piatra Neamţ a ajuns în Belgia, însă starea lui de sănătate este foarte gravă, potrivit Sorinei Pintea, ministrul Sănătăţii.

“Acum cinci minute am primit ultimul raport. Şansele sunt 50 – 50. Nu a putut fi operat, doar curăţate plăgile, pentru că starea lui este foarte gravă, dar medicul care îl ţine sub observaţie este optimist în ceea ce îl priveşte. Deşi starea lui este foarte gravă…”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, vineri, la Sibiu.

Tânărul a fost surprins, miercuri, de suflul exploziei produsă în apartamentul său din cauza unei acumulări de gaze. Cu toate acestea, tânărul a reușit să iasă singur din casă, a coborât în fața blocului unde a așteptat ambulanța care l-a transportat la Spitalul Județean din Piatra-Neamț. De aici a fost transferat la Iaşi cu o ambulanţă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, se află astăzi într-o vizită de lucru în Sibiu. Ministrul Pintea va vizita Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, iar de la ora 10.30 va purta discuții cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Între orele 12 – 13, Sorina Pintea va vizita potențialele locații identificate în vederea construcției noului spital județean de urgență din municipiul Sibiu.

 

Articolul precedentVideo: Urs lovit de TIR la Săliște. Situația pare scăpată de sub control
Articolul următorPintea, în urma unei vizite a unui corp al Spitalului vechi din 1857: “E necesar un spital nou! Există voință politică pentru a se face un spital la Sibiu!”