Teatrul de Balet organizează în perioada 23 – 24 noiembrie un regal al dansului cu premii de execelență, întâlnire cu dansatorii, proiecție de film documentar și momente coregrafice de excepție. Astfel, în 23 noiembrie, la ora 19:30, la Sala Thalia va avea loc Gala de balet – Seara tinerilor coregrafi români, un proiect de anvergură dedicat susținerii celor mai tineri coregrafi din România, cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani și a promovării creațiilor originale ale acestora. De asemenea, în 24 noiembrie, la ora 15:00, în sala mică a Centrului Cultural „Ion Besoiu” va avea loc, pentru prima dată de la înființarea Teatrului de Balet Sibiu, o sesiune de Q&A (dialog deschis) cu dansatorii companiei de dans sibiene, ocazie cu care, toți cei care vor să interacționeze cu aceștia le pot adresa întrebări.

Organizatorii au plecat de la ideea că, în România există prea puține structuri care să ofere coregrafilor tineri permanente căi de dezvoltare profesională, ajutor logistic și financiar. Din cauza acestor lipsuri, mulți tineri de valoare nu ajung să-și prezinte creațiile în fața unui public, simțindu-se deseori izolați.

„Puținele programe de dans, lipsa unor inițiative de ajutorare profesională reală a coregrafilor tineri ne-au condus la speranța că, printr-un astfel de proiect, am putea ajuta la descoperirea unor formule de integrare a tinerilor coregrafi și dansatori de talent în mediul artistic autohton, de finanțare a acestora, la găsirea unor modalități reale de comunicare între tinerii creatori. Vă prezentăm creațiile lor în cadrul acestor seri coregrafice”, spune Andreea Tănăsescu, realizatorul proiectului, director al asociației „A&A Associated Artist”, profesor U.N.A.T.C.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Asociația „A&A Associated Artist, U.N.A.T.C., Centrul de Cultură „G. Apostu” din Bacău, Direcția Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău, fiind un proiect finanțat de Administrația Fondului Național Cultural (A.F.C.N.).

Articolul precedentBaschet Fiba Europe Cup: BC CSU Sibiu pierde din nou în fața Oradiei
Articolul următorUrmărit național prins de polițiști în afara localității Veștem