Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din judeţ.

Prin urmare, astăzi, 6 octombrie 2020, în conformitate cu datele transmise de unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu, se înregistrează următoarea situaţie:

– 305 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară – mai mult cu 7 unităţi de învăţământ;

– 30 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie – mai puţin cu 6 unităţi de învăţământ;

– 1 de unitate de învăţământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor elevilor din ciclul gimnazial la activităţi/lecţii online (Şcoala Gimnazială Racoviţa);

De asemenea, situaţia elevilor şi personalului din unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu, internate şi izolate/carantinate este următoarea:

– 15 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 şi internate: 10 elevi (Colegiul Naţional “Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal” Sibiu, Liceul Tehnologic “Avram Iancu” Sibiu, Liceul de Artă Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, Şcoala Militară de Maiştrii Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică Sibiu), 3 cadre didactice (Colegiul Tehnic “Mediensis” Mediaş, grădiniţa din cadrul Şcolii Gimnaziale “Matei Basarab” Turnu Roşu şi Şcoala Gimnazială Racoviţa) şi 2 personal nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară “Terezianum” Sibiu şi Colegiul Naţional “Octavian Goga” Sibiu);

– 313 persoane carantinate/izolate: 289 elevi (inclusiv din unitatea de învăţământ şi clasele aflate în scenariul 3), 13 cadre didactice, 4 personal didactic auxiliar şi 7 personal nedidactic).

În comparaţie cu datele oferite vineri, 02.10.2020, s-a modificat numărul persoanelor spitalizate (a crescut cu 1 pentru cadrele didactice) şi numărul persoanelor carantinate/izolate (a scăzut cu 325 de elevi şi a crecut cu 6 cadre didactice, cu 1 personal didactic auxiliar şi cu 2 personal nedidactic), în total fiind 314 persoane (faţă de 629 în 02.10.2020).

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Inspector şcolar,
prof. Constantin Dincă
purtător de cuvânt al ISJ Sibiu

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentAstrid Fodor, primarul ales al Sibiului: “Efectele stării de incompatibilitate s-au terminat. Am convingerea că instanțele vor valida mandatul”
Articolul următorMasca devine obligatorie în jurul școlilor! Slujbe în curte și restaurante închise în 4 localități