3.856 de sibieni s-au vaccinat până astăzi în cadrul campaniei de vaccinare pentru Covid 19. În această primă etapă sunt vaccinați lucrătorii din domeniile sănătății și cel social, atât din sistemul public cât și din cel privat, potrivit Turnul Sfatului.

Conform datelor Institutului Național de Statistică, la nivelul județului Sibiu erau la 1 ianuarie 2020 9.500 de persoane în sistemul de sănătate și asistență socială, dintre care 8.500 erau angajați cu contracte de muncă. Astfel că procentul de vaccinare în județ este în acest moment de 40,58% în situația în care până acum s-au vaccinat 3.856 de persoane.

0,36% dintre sibienii vaccinați au prezentat reacții adverse. Mai precis, nouă persoane au semnalat durere la locul injectării, iar cinci au avut reacții de tip alergic. Potrivit datelor puse la dispoziția Instituției Prefectului județul Sibiu, de către Direcția de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ultimele 24 de ore  s-au vaccinat 540 persoane cu vaccinul Pfizer BioNTech. ”Până în acest moment în județul Sibiu au fost livrate un număr de 5 tranșe de vaccin, având un număr total de 4725 doze de vaccin.  De la prima administrare (31.12.2020) până în prezent la nivelul județului Sibiu au fost înregistrate 2 pierderi. Precizăm faptul că cea de-a 5-a tranșă de doze de vaccin a fost livrată în dimineața zilei de 12.01.2021, având un lot de 820 de doze de vaccin și are o valabilitate de administrare de 120 de ore”, anunță Instituția Prefectului.

Continuarea, AICI

Sursa: Realitatea de Sibiu